4 FEBRER 2023 – 19:30h

MIQUEL GIL – 20 anys d’ORGÀNIC

FOLK MEDITERRANI

75‘+ 30’ DE TASTET

15€

19:30h - TASTET DEL PROJECTE "LIA SAMPAI"

TEATRE AUDITORI DE CARDEDEU – TAC

MIQUEL GIL

Miquel Gil té la veu i l’instint. Grata la terra amb un cantar profund i emocionant i, de fet, el seu cant amortitza el llegat de les músiques de tradició oral mediterrànies.

Amb el disc “Orgànic”,l’any 2001, va trencar sostres de vidre amb un reconeixement gairebé inèdit per un artista de l’escena folk. Hi formulava un treball que s’ha revelat com un filó artístic de dimensions colossals amb la combinació de poemes de poetes actuals —Ramon Guillem, Enric Casasses, Isidre Martínez, Anna Montero, Ramon Ramon, Teresa Pascual, Antoni Fornés, Joan Barceló— amb músiques elaborades a còpia de deconstruir l’arquitectura interna de la tradició musical valenciana —i la mediterrània, per extensió.

La idea essencial era fer servir utillatge antic —patrons rítmics, línies melòdiques, harmonies vocals, timbres instrumentals— amb finalitats modernes i el resultat no podia ser més enlluernador.

“20 anys d’Orgànic” es un espectacle dissenyat per a la celebració d’aquest treball que ha deixat empremta i ha esdevingut referencial per a les noves generacions.

Fitxa artística
Miquel Gil: guitarra i veu
Toni Porcar: guitarra clàssica
Eduard Navarro: multi instrumentació
Tóbal Rentero: multi instrumentació
José María Reillo: percussió
Gusmà Gil: baix elèctric
Nelo Alfonso: teclat i veus

LIA SAMPAI

«Amagatalls de llum» (Microscopi, 2021) és el segon treball de la cantautora Lia Sampai acompanyada del guitarrista i arranjador Adrià Pagès. Des de la senzillesa i la complicitat construeixen relats que abracen el món personal i el social, tot davallant en els racons més íntims i fràgils. Per fer-ho, incorporen a la veu i la guitarra – ambdues centrals – altres instruments de corda i guitarres elèctriques, ampliant la seva sonoritat per aconseguir una expressivitat precisa que enalteix cada paraula. El disc ha estat gravat a Cardamomo Studio, a La Bisbal d’Empordà, produït i mesclat per Emili i Jordi Bosch i masteritzat per Jan Valls.

Fitxa artística

Lia Sampai – veu​​ i composicions

Adrià Pagès – guitarra i arranjaments