28 GENER 2023 – 21h

TRESTAUTORES III: MARIA JAUME + MARIA HEIN + LLUÍS CABOT

INDIE MALLORQUÍ

90’

12€

TRESTAUTORES III

Per tercer any consecutiu, el Cicle Tastautors es proposa una nova fórmula: “Trestautores” degustacions de concerts exclusius i únics, que només passen aquell vespre!

Aquesta edició, la proposta reunirà tres joves veus mallorquines i els seus projectes musicals particulars i en relació: Maria Jaume, Maria Hein i Lluís Cabot.

MARIA JAUME

MARIA JAUME és un dels talents emergents clau en la nostra escena musical recent.

Des de Palma i instal·lada a Barcelona, atresora un estil propi que estén un pont entre les grans cantautores de l’indie i la cançó mediterrània. Aquest any ha presentat segon disc, “Voltes i voltes” que representa un pas endavant, més pop i més lluminós, que el distingeix de la introspecció de l’aclamat debut “Fins a maig no revisc” (2020), producte del premi Sona9 del 2019. Amb aquest darrer disc les cançons creixen en tempo i en brillantor. La seva veu avellutada acarona unes lletres tan properes com àcides, on experiència i ficció s’alternen a parts iguals.

Un feliç desequilibri on les tristeses es combaten amb ironia i cada llum es contraposa amb l’ombra corresponent. Les dues cares de cada moneda que conflueixen sempre en un desenllaç ple de bellesa.

MARIA HEIN

MARIA HEIN és una jove felanitxera que porta anys formant-se com a pianista, tocant la guitarra i, recentment, experimentant i creant les seves pròpies lletres i melodies. És una nova troballa balear.

La calidesa amb la qual Maria Hein presenta “Continent i contingut”, el seu disc debut, està equilibrada amb la solemnitat i el so impol·lut de totes les seves cançons, que emanen una mescla de senzillesa i nostàlgia, amb la pinzellada imbatible de la naturalesa balear. De la mà de Ferran Palau, ha construït aquesta sonoritat tan atemporal, tan pròxima i acollidora.

LLUÍS CABOT

LLUÍS CABOT és de Palma. És cantant, guitarrista i principal compositor de Da Souza, que enguany ha publicat el seu quart i aclamat elapé, “Salsa agredolça”. “Fernanda” és el segon EP que publica en solitari després de “Periple estacionari” (2018).

Fernanda no és una persona. Bé, una mica sí. Però no només és una persona. És també una mudança i un canvi d’estació. Fernanda és nom d’huracà o de tempesta tropical. I és una figura amb ulls i remolins de color rosa al darrere. “Fernanda” són cinc cançons que parlen de la possibilitat d’anar a millor. Del poder transformador que tenen algunes coses ben normals, com és el fet de conèixer algú o de canviar-se de pis; i d’altres no tan normals com una pandèmia mundial.